CENTAR ZA OBRADU PLOČASTIH
MATERIJALA Artinvest poseduje jedan od najnaprednijih centara za obradu pločastih materijala na Balkanu. To je srce naše kompanije jer tu skladištimo, sortiramo i sečemo pločaste materijale koje distriburiamo proizvođačima nameštaja i drugim naručiocima širom Srbije i serijski proizvodimo više linija Arti nameštaja. Centar je lociran u Staroj Pazovi, prostire se na 2000m2, potpuno je kompjuterizovan u pogledu kontrole i opremljen je najsavremenijim mašinama. Zaposleni smo svakog dana u godini, a 25 radnika i 15 inženjera rade u tri smene, kako bismo mogli da odgovorimo na sve zahteve klijenata. Centralizovana obrada materijala pruža klijentima daleko viši nivo usluge u odnosu na ranije sečenje manjih količina u našim prodavnicama repromaterijala, a pokazalo se da se vreme čekanja od narudžbine do realizacije nije produžilo, a u svim slučajevima kada se naručuju ređe vrste materijala čekanje je čak i smanjeno. Linije nameštaja koje se kompletno proizvode u Centru, poput plakara i spavaćih soba, spadaju najkvalitetniji serijski proizveden nameštaj na našem tržištu, jer je taj nivo preciznosti, finoće obrade i složenosti linija do sada bi praktikovan samo na individualn onaručenom nameštaju.
Površinski lager je ključno mesto gde pločasti materijali u velkim tablama ulaze i isečeni po meri izlaze iz proizvodnog centra. Upravljanje lagerom je potpuno kompjuterizovano, tako da su sve ploče sa kojima se odmah radi već pored mašina, one koje su sledeće stoje u pripravnosti, dok su ostale složene po stepenu prioriteta. Kapacitet površinskog lagera je 5.500 ploča složenih na 57 numerisanih lokacija, tako da nema mešanja različitih ploča, a kapacitet utovara je 1200m2 dnevno. Lager beleži koje ploče se upućuju na koju mašinu, tako da se može analizirati zauzetost mašina i izbeći gomilanje ploča pored mašina. Sa lagera se obrađene ploče izdaju kupcima, takođe velikom brzinom od 1200m2 dnevno, tako da kupci mogu doći po obrađene ploče svega 3-5 dana od momenta uvoza.
U magacinu se, u kontrolisanim klimatskim uslovima, čuva preko 100 tipova pločastih materijala i veliki broj drugih elemenata za nameštaj, zbog čega u preko 99% slučajeva naručeni pločasti materijali ne moraju da se uvoze već su odmah dostupni, čak i kada je reč o ređe traženim tipovima. Svaki artikal čije se količne smanje pravovremeno se naručuje od dobavljača. Magacin je u potpunosti automatizovan, pri čemu redosled rada određuje softver a supervizori intervenišu samo retkim slučajevima. Ovaj sistem automatskog servisiranja posebno cene kupci u veleprodaji jer ne moraju da zovu telefonom i proveravaju kada će stići njihova isporuka. Pravilnim unosom zadataka i nivoa prioriteta kompjuter ima sve potrebne podatke da automatizuje proces i prelazak na ovaj način rada dao je odlične rezultate.
Artinvest iz godine u godinu najmanje 10% profita ulaže u nabavku nove opreme, a višegodišnje investicije stvorile su proizvodnu liniju izuzetne efikasnosti i širokih mogućnosti. U radu primenjujemo Twin Pusher tehnologiju, što omogućava dve simultane operacije na istoj ploči, povećavajući efikasnost za preko 20%, a kapacitet celokupne linije je preko 300m2 isečenih ploča u jednoj smeni. Naši radnici imaju dugo iskustvo u radu sa kompjuterski upravljanim mašinama, dok dizajneri takođe poznaju mogućnosti mašina i to koriste u svom radu.
Artinvest se bavi proizvodnjom nameštaja od samih početaka, kada smo bili lokalna prodavnica repromaterijala, a nameštaj smo pravili po narudžbini. Kako smo rasli i porasli u najvećeg distributera visokokvalitetnog pločastog materijala u Srbiji nastavili smo da deo kapaciteta koji koristimo za sečenje odvajamo i za pravljenje nameštaja po meri, ali vremenom je kompanija toliko porasla da više nismo mogli da primamo pojedinačne narudžbine i šaljemo naše radnike na teren, već smo taj posao prepustili partnerima koje imamo u svakom gradu, a mi smo se fokusirali na serijsku proizvodnju vrhunskog nameštaja. Napredna tehnologija koju koristimo za sečenje omogućava nam da kreiramo vrlo sofisticiran nameštaj, koji možete videti u Arti salonima - samo pitajte za modele koji su došli iz naše proizvodnje. Trenutno proizvodimo plakare, klizne plakare, regale, radne i klub stolove, kuhinjske elemente i blok kuhinje, a iz meseca u mesec uvodimo nove artikle, prateći potrebe tržišta.